حلوای خانگی و ساده

حلوا و فرنی از جمله غذاها و دسرای خوشمزه ای هستن که نه تنها ماه رمضون بلکه اوقات دیگه ام اکثرا توی سفره ها دیده میشن. فکر کنم حلوا یکی از غذاهایی باشه که همه یه بار تجربه ی پختش رو چه خوب و چه بد داشته باشن. از حلوای سنتی در نان میکادو که تجربه ی شیکیه بگیر تا طعم خوب حلوای هویج یا حلوا نسکافه ای. یه دستوری رو برای حلوای زعفرونی بهتون یاد میدم که بارها و بارها امتحان خودشو پس داده و معیارش دقیقه. پس با خیال جمع موادشو آماده کنین و با من همراه شین.

مواد لازم 

آرد گندم  1 کیلوگرم
شکر  750 گرم
روغن  750 گرم
زعفران  نیم مثقال
آب  4 لیوان
گلاب  ½ لیوان

طرز تهیه حلوا

روغن را در یک تابه بزرگ ریخته و روی اجاق گاز می گذاریم تا داغ شود. سپس آرد را می ریزیم و حرارت را ملایم می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا آرد کامل سرخ شود (مهمترین نکته برای یک حلوای خوب سرخ شدن آرد آن به مقدارِکافی است. به این صورت که آرد باید با حرارت ملایم به حدی سرخ شود که رنگ آن خرمایی و عطر آن بلند شود و خوب روغن بی اندازد.)
سپس شکر را با آب مخلوط می کنیم و می جوشانیم تا به فرم شربت در آید. آنگاه گلاب و زعفران ساییده شده را در شربت می ریزیم و آرد سرخ شده را از روی اجاق گاز بر می داریم و کنار می گذاریم و شربت را به آن اضافه می کنیم و خوب به هم می زنیم تا شربت جذبِ حلوا شود.
توجه داشته باشید که آرد و روغن داغ است و به محض اضافه کردن شربت می پاشد و ممکن است دستتان را بسوزاند؛ پس احتیاط کنید. بعد از اضافه کردن شربت مخلوط آرد کمی جمع می شود و شکل حلوا را به خود می گیرد؛ باز هم 5 تا 10 دقیقه روی حرارت کم دائم هم بزنید تا حلوایتان آماده شود.دقت کنید که بعد از ریختن شربت، حلوا نباید زیاد روی شعله قرار گیرد، زیرا شربت آن می سوزد و حلوا خشک و سفت می شود.
سپس حلوا را در دیس می کشیم و بر طبق سلیقه تزیین می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *