دستور تهیه آش شله قلمکار

آش شله قلمکار یکی از معروف‌ترین انواع آش‌ ایرانی است. در طبخ آش شله قلمکار از سبزیجات معطر و مخصوص آش مانند تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و حبوباتی چون نخود، لوبیا، عدس، برنج، پیاز و همچنین گوشت سردست یا گردن بی‌استخوان، زردچوبه و روغن استفاده می‌شود . این آش با نعناع داغ، سیرداغ و پیازداغ تزیین و سرو می‌شود.

آش شله قلمکار برای نخستین بار به دستور ناصرالدین شاه همراه با آداب و تشریفات ویژه‌ای پخته و میان مردم و درباریان پخش شد. این آش، به دلیل داشتن مواد مقوی از لحاظ پروتئینی غذای بسیار مناسبی برای کودکان در حال رشد و افراد کم خون و ضعیف می‌باشد. در ادامه به آموزش نحوه تهیه این آش که برای ماه مبارک رمضان بسیار مناسب است می پردازیم.

مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار

  • گوشت نیم کیلو
  • سبزی آش(جعفری و گشنیز و اسفناج و تره به مقدار یکسان) نیم کیلو
  • عدس نصف لیوان
  • نخود نصف لیوان
  • لوبیا چیتی نصف لیوان
  • لوبیا قرمز نصف لیوان
  • برنج نصف لیوان
  • پیاز دو عدد
  • تخم گشنیز پودر شده 1 قاشق غذا خوری سر صاف
  • نمک، زردچوبه وفلفل سیاه به مقدار لازم
  • روغن، پیاز داغ و نعناع داغ به مقدار لازم

طرز تهیه آش شله قلمکار
برای تهیه آش شله قلمکار باید از قبل چند ساعت حبوبات و برنج را در مقداری آب خیس میدیم و دو سه بار آبش رو عوض میکنیم. سبزی ها رو هم پاک میکنیم و بعد از شستن، خرد میکنیم. حبوبات و برنجی که از قبل خیس دادیم رو با حدود یک و نیم لیتر آب روی حرارت میگذاریم تا به جوش بیاد و بعد حرارت رو ملایم میکنیم تا کم کم بپزن. پیاز هارو خرد میکنیم و در روغن تفت میدیم تا طلایی بشه و بع گوشت رو اضافه میکنیم و بعد از کمی تفت دادن مقداری آب میریزیم و میگذاریم تا خوب بپزه. بعد از پختن استخوانهاش رو جدا میکنیم و در حبوبات میریزیم. مخلوط گوشت و حبوبات باید کاملا بپزن و له بشن. تخم گشنیز و زردچوبه رو در مقداری روغن تفت میدیم و در نیم ساعت آخر با سبزی ها در آش میریزیم و نمک و فلفل هم اضافه میکنیم و بعد از جا افتادن کامل و هنگام کشیدن در ظرف با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین میکنیم. میتونید این آش رو هم با کشک تزیین و سرو کنین.

نکات تکمیلی در مورد آش شله قلمکار

  • آش شله قلمکار جزو آش و حلیم میباشد
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه  و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد.
  • آش شله قلمکار را می توانید در وعده نهار – میان وعده – شام – پیش غذا – سرو کنید.
  • همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد.
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *