فلافل خانگی خوشمزه

فلافل، غذایی تند است و با ترشی سرو می‌شود، یعنی در ساندویچ آن به جای گوجه‌فرنگی و خیارشور، ترشی استفاده می‌کنند. نام این غذا نیز از فلفل گرفته شده است زیرا اصل لبنانی آن فلفل قرمز فراوانی دارد. با ما همراه شوید تا با نکته‌های ظریفی که بهتر است هنگام پخت این غذا آن‌ها را رعایت کنید، آشنا شوید.

مواد لازم

نخود ۲ لیوان

پیاز ۱ عدد

سیر ۴ حبه

آرد نخودچی ۴ قاشق چایخوری

تخم مرغ ۱ عدد

آبلیمو ۱ قاشق سوپ خوری

جعفری ۱۰۰ گرم

پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری

پودر زیره ۱ قاشق چایخوری

نمک، فلفل و ادویه به میزان لازم

دستور پخت فلافل

ابتدا باید نخود را از روز قبل در آب بخیسانیم تا نفخ آن برطرف شود ، بهتر است چندین بار ( مثلا ۲ ساعت یکبار ) آب نخود ها را عوض کنیم. حالا برای تهیه مایه فلافل باید نخود ( یک روز خیس خورده ) را به همراه پودر زیر ، پودر تخم گشنیز ، آبلیمو ، نمک ، فلفل سیاه و ادویه های مخصوص فلافل داخل میکسر می ریزیم. سپس سیر ، پیاز و جعفری را ساطوری خرد می کنیم و به میکسر اضافه می کنیم. ارگ وقتش را دارید حتما پیاز و سیر را جداگانه با رنده خیلی رنده کنید تا آبشان کاملا خارج شود ، سپس آّب پیاز و سیر را بگیرد و از سیر و پیاز آب گرفته در فلافل خود استفاده نمایید. این طوری مایه فلافل آب نمیندازد و در زمان سرخ کردن راحت تر خواهید بود. مواد ار باید اینقدر بزنیم تا مایه ای کاملا یکدست داشته باشیم. در صورتی که میکسر در دسترس ندارید می توانید مواد را چرخ کنید یا با گوشتگوب بکوبید. البته بهترین نتیجه با میکسر حاصل می شود چون مواد کاملا یکدست می شوند.

نکات مهم برای خوش طعم ت شدن فلافل

  1. برای آنکه نفاخی نخود گرفته شود، بهتر است که آن را چند روز قبل خیس کنید و هر بار آب آن را دور بریزید. حتی می‌توانید آن را چند بار بجوشانید و آبش را خالی کنید و سپس نخودها را چرخ کنید. به این ترتیب کمتر باعث نفخ می‌شوند.
  2. بهترین ادویه برای تهیه این غذا، زیره است البته فرقی نمی‌کند که شما زیره سیاه اضافه می‌کنید یا سبز. افزودن زیره به این غذا به هضم بهتر آن کمک خواهد کرد. در ضمن، می‌توانید به مایه فلافل کمی هم نعناع خشک اضافه کنید به این ترتیب غذایتان عطر بهتری پیدا خواهد کرد.
  3. هنگام چرخ کردن نخودها دقت کنید که آن‌ها را زیاد چرخ نکنید تا له نشوند زیرا در این صورت مایه فلافل وا می‌رود. البته بهتر است خیلی هم نخودها درشت نباشند که زیر دندان احساس شوند بهتر است اندازه نخودهای چرخ شده کمی از دانه‌های شکر درشت‌تر باشد.
  4. در صورت تمایل می‌توانید به مایه فلافلتان تخم‌مرغ بزنید زیرا اگر نخودها به خوبی چرخ شده باشند، دیگر برای چسبنده شدن آن‌ها نیاز به افزودن تخم‌مرغ نخواهد بود. درباره بیکینگ‌پودر نیز باید بگویم که فقط مقدار کمی از آن را به مایه فلافل اضافه کنید تا باعث پف کردن آن‌ها شود. چاشنی مناسب این غذا فقط ترشی است، آن هم ترشی انبه، بادمجان یا میوه. البته شما می‌توانید این غذا را با کلم شور یا ترشی نیز میل کنید
  5. برای سرخ کردن فلافل، آن‌ها را در ظرفی نچسب و کوچک که روغن عمق پیدا کرده است، قرار دهید تا فلافل‌ها بعد از افتادن در روغن داغ به کف ظرف برخورد کنند و به سطح بیایند. به این ترتیب آن‌ها پوک خواهند شد.
  6. برای سرخ کردن فلافل‌ها از قالب‌های مخصوص استفاده کنید و بگذارید تا روغن کاملاً داغ شود به این ترتیب باز هم شرایطی را فراهم کرده‌اید که فلافل‌های آماده‌شده ترد باشند.
  7. چاشنی مناسب این غذا فقط ترشی است، آن هم ترشی انبه، بادمجان یا میوه. البته شما می‌توانید این غذا را با کلم شور یا ترشی نیز میل کنید.
  8. بهتر است نان مناسب برای خوردن این غذا پیتا باشد که نوعی نان لبنانی است و کمی ضخیم‌تر از نان لواش است و دو لایه دارد.
  9. نوشیدنی پیشنهادی من همراه فلافل نیز یک لیوان چای نعناع است. البته هندی‌ها با این غذا نوشیدنی‌ای به نام لاسی می‌نوشند؛ «لاسی» دوغ شیرینی است که مواد تشکیل‌دهنده آن، میوه است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *